Pienryhmät
Kevään 2023 pienryhmät
Kaikki syksyn pienryhmät ja kurssit löydät nyt täältä <3
lmoittautuminen pienryhmiin kotisivuiltamme löytyvällä viestilomakkeella tai sähköpostilla osoitteeseen tiia (at) studioyogananda.fi
Maanantai
17:30-18:45 Joogamatka Jatko / Tiia TÄYNNÄ
19:00-20:15 Yin-matka / Tiia TÄYNNÄ
20:30-21:45 Yin-matka / Tiia TÄYNNÄ
Tiistai
17:30-18:45 Joogamatka Challenge / Tiia TÄYNNÄ
19:00-20:15 Joogamatka Jatko / Tiia TÄYNNÄ
Keskiviikko
17:30-19:30 Joogamatka Alkeet / Riina TÄYNNÄ..12.)
Torstai
17:30-18:45 Joogamatka Jatko / Tiia TÄYNNÄ
19:00-20:15 Joogamatka Jatko / Tiia TÄYNNÄ
Sunnuntai
15:00-16:30 Astangan alkeiskurssi / Anni
Pienryhmien tuntikuvaukset

Joogamatka Alkeet / Tiia
Haluaisitko aloittaa joogan, mutta suoraan viikkotunneille meneminen jännittää? Tämä pienryhmä on sinulle, joka
– haluat oppia hengittämään ja liikuttamaan kehoasi hengitystä seuraten. Hengitys edellä.
– haluat tutustua joogan perusasanoihin turvallisessa pienryhmässä opettajan henkilökohtaisella avustuksella.
– haluat oppia kuuntelemaan kehoasi.
Tutustumme virtaavaan fow-joogaan, eli harjoittelemme hengityksen yhdistämistä liikkeeseen. Teemme myös muutaman palauttavan yin-harjoituksen, ryhmän tarpeita kuunnellen. Tässä pienryhmässä rakennamme sinulle vahvat juuret joogapolullesi.

Joogamatka Jatko / Tiia
Jatkoryhmä on sinulle, joka olet käynyt kanssani Basics-kurssin tai olet jonkin verran jo joogannut muualla. Teemme virtaavaa flow-joogaa eli hengitystä yhdistettynä liikkeeseen, ja ryhmän tarpeita kuunnellen myös yin-harjoituksia.

Yin-matka / Tiia
Mitä on Yintonics? Yintonics on yinjoogaa, jonka eri sarjat tonifioivat eli vahvistavat keho-mieltä kiinalaisen lääketieteen ja joogan opein. Tunneilla rauhoitutaan yinasennoissa, tehdään pranayama- ja keskittymisharjoitteita sekä tutustutaan akupistekäsittelyyn ja guashaukseen.

Joogamatka Challenge / Tiia
Tämä on sinulle, joka
– olet jo enkä jonkun verran joogannut, mutta tuntuu, että haluaisit oppia lisää.
– haluaisit opettajan tukea viedä joogaharjoituksesi astetta haastavammalle tasolle.
– haluaisit oppia vaativampia asanoita ja ”temppuja.”
Challenge-ryhmässä teemme virtaavan flow-harjoituksen jonka päätteeksi workshoppaamme jonkun vaativamman asanan.

Astangan alkeiskurssi / Anni
Astangajooga on liikunnallista ja fyysistä joogaa, jossa pyritään voiman ja notkeuden tasapainoon. Lisäksi hengityksen tahtiin tehtävät liikkeet puhdistavat ja tasapainottavat kehoa ja mieltä. Alkeiskurssi sopii kaikille astangajoogasta kiinnostuneille. Kurssi ei edellytä aikaisempaa kokemusta joogasta. Kurssilla harjoitellaan joogasarjan perusteita sekä joogaliikkeiden ja hengityksen yhdistämistä.
Alkeiskurssin jälkeen sinulla on valmiudet osallistua astangan mysore-viikkotunneille.

Astangan kertauskurssi / Anni
Oletko joskus käynyt astangajoogan alkeiskurssin ja haluaisit kerrata harjoitusta ennen astangan mysoretunneille tuloa?
Kertauskurssilla käymme harjoituksen lisäksi läpi dristhit eli katseen kohdistukset, bandhat eli lukot, astangassa käytettävät mantrat sekä kertaamme hengitystä.

Yin Tonics® -kurssi / Anni
Yin Tonics® koostuu kuudesta eri restoratiivisesta yin-harjoituksesta. Kiinalaisesta lääketieteestä ja joogan viisausperinteistä on poimittu yksittäisten meridiaanien sijaan hoidollisesti yhteensopivien meridiaanijoukkojen, sisäelinten, akupisteiden sekä ikivanhojen kiinalaisten ja intialaisten tonifiointitekniikoiden kokonaisuuksia. Ne tähtäävät kullekin sarjalle valittuun, omaan päämääräänsä. Se takaa, että yin-tunnin vaikutus on merkittävämpi kuin mihin yksittäisten meridiniaanien hoitaminen yin-asennoilla on aiemmin pystynyt. Näin yin-tunnista tulee
parhaimmillaan holistinen vastaus kiinalaisen lääketieteen ja joogan keinoin keho-mielen erilaisiin epätasapainotiloihin.

Satujooga 4-8v (tauolla)
Erilaiset jooga-asennot ja -liikkeet ovat hyväksi keholle. Harjoitukset myös rauhoittavat, rentouttavat ja virkistävät pienenkin mieltä. Lasten joogassa asentoihin ja hengitykseen tutustutaan satujen kautta. Saduilla on taustalla myös aina oma opetuksensa. Tunnin aikana esiin nousee usein oivalluksia, ajatuksia ja mahdollisesti myös tunteita. Tuntien normaalikesto on 40 minuuttia. Alussa lähdetään rakentamaan keskittymistä tuntiin, sitten siirrytään sadun pariin ja lopuksi lopetellaan loppurentoutuksella.