Studio Yogananda - Pienryhmät

Pienryhmät

Syksyn 2022 pienryhmät

Kaikki syksyn pienryhmät ja kurssit löydät nyt täältä <3

lmoittautuminen pienryhmiin kotisivuiltamme löytyvällä viestilomakkeella tai sähköpostilla osoitteeseen tiia (at) studioyogananda.fi

Maanantai

17:30-18:30 Joogamatka Jatko / Tiia TÄYNNÄ

19:00-20:00 Yin-matka / Tiia TÄYNNÄ

Tiistai

17:15-18:30 Joogamatka Challenge / Tiia TÄYNNÄ

19:00-20:00 Joogamatka Alkeet / Tiia TÄYNNÄ

Keskiviikko

19:00-20:30 Yin Tonics® -kurssi / Anni (alkaen 7.9.) (7.9.-14.12.)

Torstai

17:30-18:30 Joogamatka Jatko / Tiia TÄYNNÄ

19:00-20:00 Joogamatka Jatko / Tiia TÄYNNÄ

Perjantai

19:00-20:00 Tietoista lepäämistä – restoratiivisen joogan ryhmä / Oona (alkaen 19.8.)

Sunnuntai

15:00-16:30 Astangan alkeiskurssi / Anni (11.9.-30.10.)

15:00-16:30 Astangan kertauskurssi / Anni (6.-27.11.)

Pienryhmien tuntikuvaukset

Studio Yogananda

Joogamatka Alkeet / Tiia

Haluaisitko aloittaa joogan, mutta suoraan viikkotunneille meneminen jännittää? Tämä pienryhmä on sinulle, joka

– haluat oppia hengittämään ja liikuttamaan kehoasi hengitystä seuraten. Hengitys edellä.

– haluat tutustua joogan perusasanoihin turvallisessa pienryhmässä opettajan henkilökohtaisella avustuksella.

– haluat oppia kuuntelemaan kehoasi.

Tutustumme virtaavaan fow-joogaan, eli harjoittelemme hengityksen yhdistämistä liikkeeseen. Teemme myös muutaman palauttavan yin-harjoituksen, ryhmän tarpeita kuunnellen. Tässä pienryhmässä rakennamme sinulle vahvat juuret joogapolullesi.

Joogamatka Jatko / Tiia

Jatkoryhmä on sinulle, joka olet käynyt kanssani Basics-kurssin tai olet jonkin verran jo joogannut muualla. Teemme virtaavaa flow-joogaa eli hengitystä yhdistettynä liikkeeseen, ja ryhmän tarpeita kuunnellen myös yin-harjoituksia.

 Yin-matka / Tiia

Mitä on Yintonics? Yintonics on yinjoogaa, jonka eri sarjat tonifioivat eli vahvistavat keho-mieltä kiinalaisen lääketieteen ja joogan opein. Tunneilla rauhoitutaan yinasennoissa, tehdään pranayama- ja keskittymisharjoitteita sekä tutustutaan akupistekäsittelyyn ja guashaukseen.

Joogamatka Challenge / Tiia

Tämä on sinulle, joka

– olet jo enkä jonkun verran joogannut, mutta tuntuu, että haluaisit oppia lisää.

– haluaisit opettajan tukea viedä joogaharjoituksesi astetta haastavammalle tasolle.

– haluaisit oppia vaativampia asanoita ja ”temppuja.”

Challenge-ryhmässä teemme virtaavan flow-harjoituksen jonka päätteeksi workshoppaamme jonkun vaativamman asanan.

 Astangan alkeiskurssi / Anni

Alkeiskurssi toteutuu kahdeksana sunnuntaina 11.9.-30.10. klo 15:00-16:30. Kurssin opettaa joogaopettaja RYT500, fysioterapeutti Anni Lankinen.

Astangajooga on liikunnallista ja fyysistä joogaa, jossa pyritään voiman ja notkeuden tasapainoon. Lisäksi hengityksen tahtiin tehtävät liikkeet puhdistavat ja tasapainottavat kehoa ja mieltä. Alkeiskurssi sopii kaikille astangajoogasta kiinnostuneille. Kurssi ei edellytä aikaisempaa kokemusta joogasta. Kurssilla harjoitellaan joogasarjan perusteita sekä joogaliikkeiden ja hengityksen yhdistämistä.

Kurssin hinta on 95€. Alkeiskurssin jälkeen sinulla on valmiudet osallistua astangan mysore-viikkotunneille sunnuntaisin klo 17:00.

Astangan kertauskurssi / Anni

Oletko joskus käynyt astangajoogan alkeiskurssin ja haluaisit kerrata harjoitusta ennen astangan mysoretunneille tuloa?

Kertauskurssilla käymme harjoituksen lisäksi läpi dristhit eli katseen kohdistukset, bandhat eli lukot, astangassa käytettävät mantrat sekä kertaamme hengitystä.

Kurssi toteutuu neljänä sunnuntaina 6.-27.11. klo 15:00-16:30. Kurssin hinta on 49€.

Yin Tonics® -kurssi / Anni

Kurssi toteutuu 15 keskiviikkona klo 19:00-20:30. Tunnit alkavat 7.9. ja viimeinen kurssikerta on 14.12. Tunti toteutuu myös syyslomaviikolla. Mikäli joudut olemaan poissa joltain kerralta, voit korvata sen vuoden 2022 loppuun mennessä Annin sunnuntain avoimilla yin-joogan viikkotunneilla.

Yin Tonics® koostuu kuudesta eri restoratiivisesta yin-harjoituksesta. Kiinalaisesta lääketieteestä ja joogan viisausperinteistä on poimittu yksittäisten meridiaanien sijaan hoidollisesti yhteensopivien meridiaanijoukkojen, sisäelinten, akupisteiden sekä ikivanhojen kiinalaisten ja intialaisten tonifiointitekniikoiden kokonaisuuksia. Ne tähtäävät kullekin sarjalle valittuun, omaan päämääräänsä. Se takaa, että yin-tunnin vaikutus on merkittävämpi kuin mihin yksittäisten meridiniaanien hoitaminen yin-asennoilla on aiemmin pystynyt. Näin yin-tunnista tulee
parhaimmillaan holistinen vastaus kiinalaisen lääketieteen ja joogan keinoin keho-mielen erilaisiin epätasapainotiloihin.

Kurssin hinta on 169€.

Tietoista lepäämistä – restoratiivisen joogan ryhmä / Oona

Restoratiivisessa joogassa pyritään hoitamaan hermostoa sekä palauttamaan ja elvyttämään kehoa ja mieltä. Restoratiivisen joogan tausta on iyengarjoogassa. Harjoitus ehkäisee stressiä ja hoitaa myös kroonistunutta stressiä.

Tunti sisältää lattiatasossa tehtäviä lempeitä asentoja, joita tuetaan jokaisen keholle sopivaksi bolsterin eli putkityynyn, viltin ja tukitiilien avulla. Laji onkin eräänlaista ”välineurheilua,” mutta ei huolta, kaikki käytettävät välineet löytyvät studiolta. Asanoissa voidaan viipyillä 5-25min.

Harjoituksen aikana opetellaan rentouttamaan kehoa ja sitä kautta mieltä sekä pysähtymään olemisen tilaan. Kurssin hinta on 130€.

Satujooga 4-8v (tauolla)

Erilaiset jooga-asennot ja -liikkeet ovat hyväksi keholle. Harjoitukset myös rauhoittavat, rentouttavat ja virkistävät pienenkin mieltä. Lasten joogassa asentoihin ja hengitykseen tutustutaan satujen kautta. Saduilla on taustalla myös aina oma opetuksensa. Tunnin aikana esiin nousee usein oivalluksia, ajatuksia ja mahdollisesti myös tunteita. Tuntien normaalikesto on 40 minuuttia. Alussa lähdetään rakentamaan keskittymistä tuntiin, sitten siirrytään sadun pariin ja lopuksi lopetellaan loppurentoutuksella.

Studio Yogananda

Joogastudio Kymin Ruukilla Kouvolassa

Studio Yogananda
Kyminväylä 1 C
45750 Kuusankoski

044 318 6261
tiia (at) studioyogananda.fi